Zol krzemionkowy - 250 g
Opis
Zol krzemionkowy - Blankasit Super
Zol krzemionkowy idealny środek do klarownia mający bardzo wysoki ładunek, dzięki czemu wyjątkowo wysoką wydajność i ekonomiczność użytkowania.
Zol działa tylko w połączeniu klejami białkowymi - żelatyną.
Kwaśny zol krzemionkowy posiada tę zaletę, że tworzy zwarty kłaczkowaty osad.
Oba środki należy dodawać oddzielnie.
Według źródeł amerykańskich np. w książce Technologia Produkcji Wina, w pierwszej kolejności dojemy żel krzemionkowy. Jednak według innych źródeł pierwsze stosujemy żelatynę a później zol.
Jeśli równocześnie stosujemy bentonit należy dodać go pierwszego przed dodaniem zolu i żelatyny.
DAWKOWANIE:
20-50 ml / 100L
(przyjmując dawkowanie 25 ml opakowanie 0,25 L wystarcza na 1000 litrów wina)
Przechowywać temperatury powyżej 4 ° C, aby zapobiec żelowaniu.
Produkt francuskiej firmy: http://www.lamothe-abiet.com/
Cena dotyczy opakowanie 0,284 kg.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.