Winorośl i Wino - Część 2
Opis
Winorośl i wino - wiedza i praktyka
Wydane przez Fundację Galicja Vitis kompendium wiedzy o winiarstwie opracowane przez wykładowców Podkarpackiej Akademii Wina w Jaśle, najlepszych specjalistów w Polsce w swoich dziedzinach. To nie tylko teoretycy, ale i praktycy, którzy swoją specjalistyczną wiedzę zdobywali przez lata doświadczeń.
Dane o książce:
- autor: Fundacja Galicja Vitis
- Rok wydania: 2018
- Liczba stron : ok 265
- Wymiary 165x235 mm
- Stan książki: NOWA, NIEUŻYWANA
Waga:0,917 kg
W części drugiej znajdziemy takie działy jak:
1. Produkcja wina - Piotr Stopczyński
2. Wyrób win musujących - Roman Myśliwiec
3. Wady i choroby wina - Wojciech Bosak
4. Podstawy degustacji i ocena wina - Ewa Wawro
5. Konsumpcja wina, sommelierstwo, łączenie wina z potrawami - Monika Bielka-Vescovi
6. Dochodowość gospodarstwa winiarskiego - Wojciech Bosak
7. Produkt enoturystyczny- procedura tworzenie i praktyczne wskazówki wdrożeniowe - Bartosz Wilczyński
8. Prawo winiarskie - Radosław Froń
Książki „Winorośl i wino. Wiedza i praktyka. cz. 1 i 2” zostały nagrodzone przez Międzynarodową Organizację Winorośli i Wina OIV w Paryżu.
http://akademiawina.org/index.php/component/k2/item/487-polskie-podreczniki-dla-winiarzy-nagrodzone-w-paryzu
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.