Technologia produkcji wina - książka
Opis
Technologia produkcji wina - Yair Margalit
Książka zaliczana jest do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.
Zawiera szczegółowe informacje z każdego etapu tworzenia wina.
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.
Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.
Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii.
Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.
Spis działów:
Przed zbiorem
Zbiór
Fermentacja
Zabiegi prowadzone w piwnicy winiarskiej
Dojrzewanie w beczkach
Butelkowanie
Zagadnienia ogólne
Ocena wina
Dane o książce:
- autor: Yair Margalit
- Wydawca, rok wydania: PWRiL, 2014
- Liczba stron : 241
- Data wydania: 2011-07-15
- Oprawa miękka wymiary 165x235 mm
- Stan książki: NOWA, NIEUŻYWANA
Waga: 0,496 kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.