Spiritferm Superklar 24
Opis
SpiritFerm SUPERKLAR 24h
Szybki i skuteczny, dwuskładnikowy środek do klarowania zacierów i win.
Instrukcja: po zakończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw w celu jego odgazowania. Najpierw należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2h. Po tym czasie należy dodać saszetkę B, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.
Porcja na 25 L.
waga 0,047 kg
W okresie zimowym, przy dużych mrozach wysyłka tylko na odpowiedzialność klienta - produkt płynny, ryzyko zamarznięcia.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
e-prezes
Szukałem dobrego środka do klarowania piwa na fermentacji cichej z chmieleniem na zimno granulatem chmielowym. Dwa podejścia i nie jestem do końca usatysfakcjonowany. Chmieleniem owszem, ale nie klarownością. Lekka opalizacja, ale jak na razie najlepszy jaki znalazłem. Odp. wszystko się zgadza - zgodnie z opisem .. po zakończonej fermentacji... Jeśli mamy piwo fermentujące , nagazowane środek ten nie zadziała. Należało by zatrzymać fermentacje np. poprzez siarkownie, odgazować i wtedy sklarować ale w przypadku piwa nie ma to sensu. Pozdrawiam M.W. Euro-Win
Marcin Mączka
Super do klarowania wina, nawet z ryżowego za pierwszym podejściem robi kryształ.