Płatki wiśniowe - 100g, średnio palone.
Opis
Płatki wiśniowe 100 g - średnio opiekane
Produkt enologiczny
Płatki drzewa wiśniowego (Prunus avium) średnio opiekane - doskonały dodatek w komponowaniu bukietu win jak i innych alkoholi. Płatki wiśniowe zalecane są do win czerwonych i różowych. W odniesieniu do płatków dębowych, dodają mniej tanin do wina, natomiast wzmagają świeżość i owocowość win.
Dawkowanie: 2-5g/l na okres 1 miesiąca.
Aby otrzymać ciekawsze rezultaty, możemy mieszać różne rodzaje płatków do jednego nastawu.
Zastosowanie: do win, winiaków, octów balsamicznych i ziołowych. Użycie ich nadaje charakterystyczny aromat drzewa wiśniowego.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.