Płatki dębowe - 100g, francuskie, mocno palone
Opis
Płatki, chipsy dębowe - Francuskie - mocno palone.
Są to naturalne kawałki dębiny o rozmiarze ok 10-15 mm.
Rodzaj wysokoprażony - mocno przypalony.
Produkt pochodzi z dębu Francuskiego
Zastosowanie: do win, winiaków, octów balsamicznych i ziołowych. Użycie ich nadaje charakterystyczny aromat beczki dębowej.
Dawkowanie:
5-8 g/L - do fermentacji
1-1,5 g/L przy leżakowaniu ok 2 tygodnie
1g/L lub mniej przy dłuższym leżakowaniu.
Użycie płatków podczas fermentacji wina lub dodanie ich podczas leżakowania nadaje winu charakterystyczny aromat beczki dębowej.
Płatki można stosować również do destylatu - ich dodanie spowoduje naturalne zabarwienie oraz nada aromat koniaku - efekt jak przy leżakowaniu w beczce dębowej !!!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.