Nalewki i Likiery - książka
Opis
NALEWKI i LIKIERY - Danuta Bartosz-Czuba
Książka jest zbiorem znakomitych przepisów na nalewki domowej roboty – owocowe, ziołowe, korzenne i miodowe , a także na likiery – mleczne, kawowe, czekoladowe i piwne. Recepturom towarzyszą zasady sporządzania nalewek, oraz zapraw i nalewów do ich doprawiania .
Autorka jest mistrzynią sporządzania nalewek , a podane przez nią przez nią przepisy są oryginalne , łatwe i sprawdzone.
Trochę historii, czyli jak to się zaczęło
Ważne przykazania, czyli wstęp do wiedzy
Technologia sporządzania nalewek, czyli co do czego i w jakiej kolejności
Na początek nalewki owocowe
Trochę magii, czyli nalewki na ziołach, kłączach i korzeniach
Żeby stosować, trzeba wiedzieć, czyli informacje o ziołach i przyprawach
Krok po kroku do sukcesu
Sprzęt
Wybieramy przepis
Maceracja
Komponowanie nalewki
Klarowanie i dojrzewanie
Miary, wagi, przeliczniki
Obliczanie mocy nalewki
Obliczanie słodkości nalewki
Obliczanie mocy alkoholu
PRZEPISY
Nalewki na owocach świeżych i suszonych
Nalewki na kwiatach, liściach i pędach
Nalewki ziołowe, korzenne i miodowe
Nalewki i likiery mleczne, kawowe, czekoladowe, piwne
Zaprawy i nalewy do doprawiania nalewek i wódek
Larendogra
SPIS NALEWEK
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Dariusz Kamiński
Posiadam tą książkę już jakieś 3 lata - z czystym sumieniem mogę polecić. Przepisy, opisy - wszystko co potrzebne.