Drożdże Coobra - do miodów pitnych
Opis
Drożdże aktywne COOBRA - do miodów pitnych
Opakowanie 10g na 25L nastawu.
Francuskie drożdże aktywne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji miodów pitnych. Charakteryzują się wysoką aromatycznością, niską produkcją kwasowości i niskim pieniem się podczas fermentacji. Posiadają zdolność do fermentacji w niskich temperaturach, w wysokim stężeniu cukru i alkoholu. Posiadają czynnik KILLER FACTOR.
Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25 C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin.
Do prawidłowej fermentacji zawsze niezbędna jest pożywka!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.