Promocje
Esencja smakowa - Śliwkowa 40 ml na 4L
Esencja smakowa - Śliwkowa 40 ml na 4L

10,00 zł

Cena regularna: 11,50 zł

Najniższa cena: 11,50 zł

8,13 zł

Cena regularna: 9,35 zł

Najniższa cena: 9,35 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze SpiritFerm BLACK MAGIC TC6
Drożdże gorzelnicze SpiritFerm BLACK MAGIC TC6

7,20 zł

Cena regularna: 7,80 zł

Najniższa cena: 7,80 zł

5,85 zł

Cena regularna: 6,34 zł

Najniższa cena: 6,34 zł
szt.
Filtr 30 płytowy nierdzewny z pompą.
Filtr 30 płytowy nierdzewny z pompą.

6 200,00 zł

Cena regularna: 6 789,60 zł

Najniższa cena: 6 789,60 zł

5 040,65 zł

Cena regularna: 5 520,00 zł

Najniższa cena: 5 520,00 zł
Kleszcze do naciągu drutów Gripple - zestaw
Kleszcze do naciągu drutów Gripple - zestaw

685,00 zł

Cena regularna: 710,00 zł

Najniższa cena: 710,00 zł

556,91 zł

Cena regularna: 577,24 zł

Najniższa cena: 577,24 zł
szt.
Korkownica stojąca/podłogowa
Korkownica stojąca/podłogowa

199,00 zł

Cena regularna: 209,00 zł

Najniższa cena: 209,00 zł

161,79 zł

Cena regularna: 169,92 zł

Najniższa cena: 169,92 zł
szt.
Słoik TO - 350 ml - fi 82
Słoik TO - 350 ml - fi 82

1,60 zł

Cena regularna: 2,20 zł

Najniższa cena: 2,20 zł

1,30 zł

Cena regularna: 1,79 zł

Najniższa cena: 1,79 zł
szt.
Słoik TO - 545 ml - fi 82
Słoik TO - 545 ml - fi 82

2,30 zł

Cena regularna: 2,55 zł

Najniższa cena: 2,55 zł

1,87 zł

Cena regularna: 2,07 zł

Najniższa cena: 2,07 zł
szt.
Słoik TO - 235 ml - fi 82
Słoik TO - 235 ml - fi 82

1,35 zł

Cena regularna: 1,50 zł

Najniższa cena: 1,50 zł

1,10 zł

Cena regularna: 1,22 zł

Najniższa cena: 1,22 zł
szt.
Nadziewarka pionowa 3 KG
Nadziewarka pionowa 3 KG

256,00 zł

Cena regularna: 268,00 zł

Najniższa cena: 268,00 zł

208,13 zł

Cena regularna: 217,89 zł

Najniższa cena: 217,89 zł
szt.
Termometr do pieczenia mięs 0-120C
Termometr do pieczenia mięs 0-120C

9,50 zł

Cena regularna: 18,60 zł

Najniższa cena: 18,60 zł

7,72 zł

Cena regularna: 15,12 zł

Najniższa cena: 15,12 zł
szt.
Haki do wędzenia ryb wkręcane - 5 szt
Haki do wędzenia ryb wkręcane - 5 szt

12,50 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł

10,16 zł

Cena regularna: 13,81 zł

Najniższa cena: 13,81 zł
szt.
Termometr cyfrowy LCD  -50 do 110 C
Termometr cyfrowy LCD -50 do 110 C

9,99 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł

8,12 zł

Cena regularna: 13,81 zł

Najniższa cena: 13,81 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Bakterie VINIFLORA OENOS na 250 L.

Dostępność: średnia ilość
Cena brutto: 82,00 zł 82.00
Cena netto: 66,67 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.83
Producent: -
Kod produktu: 0038

Opis

BAKTERIE VINIFLORA OENOS NA 250 L.

Bakterie do fermentacji jabłkowo-mlekowej zwanej malolaktyczną. Polega ona na tym, że pod wpływem bakterii obecny w winie ostry w smaku kwas jabłkowy (C6H12O6) ulega rozkładowi na znacznie łagodniejszy kwas mlekowy (CH3CH2OH) i dwutlenek węgla (CO2). Fermentacja jabłkowo-mlekowa bardzo częstym zabiegiem stosowanym głównie przy produkcji win czerwonych.

VINIFLORA® OENOS to nowe, bardzo aktywne bakterie przeznaczone do biologicznej degradacji kwasów podczas produkcji wina.
  
Stosowanie i dawkowanie:
INIFLORA® OENOS są dostarczane w saszetkach na 25 hl i 250 hl wina. Stosowana ilość nie może być mniejsza niż zalecana dawka.

VINIFLORA® OENOS posypuje jako wysuszonego produktu bezpośrednio do wina bezpośrednio po fermentacji alkoholowej. Należy wymieszać bez wprowadzania tlenu lub dopuszczone do ruchu beztlenowej pompowania.
Pojemnik powinien pozostać w czasie biodegradacji kwasy jeśli to możliwe dopiero po pełnym zamknięciu.
 
Cechy produktu:
VINIFLORA® OENOS jest wysoce oczyszczony koncentrat komórek Oenococcus oeni (DSM 7008), liofilizowano. Liczba komórek określa się na ponad 500 miliardów jednostek tworzących kolonie na gram.
VINIFLORA® OENOS został wybrany z ponad 850 szczepów bakterii kwasu mlekowego we wszystkich istotnych kryteriów enologicznych (organoleptycznej czystości wina dużej tolerancji alkoholu, SO2 i niskim pH, bez tworzenia niepożądanych produktów przemiany materii).
Szczególne znaczenie była zdolność do rozwijania się wysuszonego produktu metabolizmu zaraz po zaszczepieniu.

Ważne informacje:
Opakowania VINIFLORA® OENOS można otworzyć tylko tuż przed użyciem. W stanie otwartym produktu nie mogą być przechowywany - tlen atmosferyczny i wilgotność szybko niszczą aktywność bakterie

Dlatego też zawartości saszetki nie można dzielić do wielu małych naczyń, ponieważ przebywające w komórkach bakteryjne mogą zostać niepotrzebne uszkodzenie.

Idealna temperatura pracy wynosi 17-25 ° C.

Młode wino przed zaszczepieniem bakteriami nie powinny być siarkowane (bezpieczne SO2 maks. 10 mg / l, łączna maksymalna 30 mg SO2 / l). 

Zawartość alkoholu nie może przekraczać 14% obj.,

PH musi być powyżej 3,1 przy pH np. 3 i niżej zarówno bakterie jak i drożdże przestają być aktywne.
  
Jest to szczególnie ważne, ponieważ czynniki te wzmacniają się wzajemnie. Jeśli w winie nie będą spełnione powyższe parametry biodegradacja kwasów może spowolnić lub całkowicie zaprzestać. 

Zazwyczaj biodegradacji zaczyna się od  2 - 3 dni po dodaniu bakterii i w zależności od warunków trwa 1-4 tygodni.

Proces fermentacji należy kontrolować i przerwać poprzez siarkowanie w odpowiednim momencie.
  
Przechowywanie:
VINIFLORA® OENOS powinna być przechowywana w temperaturze -18 ° C (chłodzenia głębokiego).
W tych warunkach, zapewniona jest pełna aktywność przez co najmniej 24 miesięcy.

W + 20 ° C, a działanie utrzymuje się przez co najmniej 6 miesięcy. VINIFLORA® OENOS zachować w tych warunkach aż do momentu użycia.
Dostosowanie temperatury wina, nie jest konieczne.

Temperatura> 30° C, uszkadza bakterie, dlatego należy jej unikać!

W saszetce na 250L znajduje się 1g bakterii.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl