Włoske zioła do wermutu na 10 L
Opis
Zestaw ziół do przygotowania wermutu.
Zioła można dodawać na kilka sposobów:
- Można je dodać bezpośrednio do fermentującego wina i odcedzić wraz z pierwszym obciągiem wina znad osadu.
- Można je dodać bezpośrednio do gotowego wina na okres 3-7 dni. W trakcie należy kontrolować smak wina. Gdy aromat będzie zadowalający, zioła należy odsączyć za pomocą worków filtracyjnych. Im dłużej zioła pozostaną w winie tym mocniejszy będzie smak Wermutu.
- Z ziół można przygotować esencję. W tym celu do butelki 0,5l z gotowym winem należy dodać całą zawartość saszetki ziół i pozostawić na 5-7 dni, następnie przefiltrować. Gotową esencję dodajemy powoli do wina które chcemy aromatyzować.
Zapakowano w Szwecji.
Zioła można również stosować do zaprawiania destylatu.
Porcja na 10 L.
Waga:0,011 kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
radeklechia@o2.pl
Z przykroscia stwierdzam ze pododaniu dwóch saszetek do 23 litrow wina po 37 dniach smakujac wyzej wymieniony płyn nie wyczułem zadnych ziół. ...... Zioła mają naprawdę intensywny aromat co czuć nawet po otworzeniu saszetki. Odczucie aromatu w winie to zawsze indywidualna sprawa która zleży od kilku czynników (ilości ziół, długości leżakowania , mocy wina itp.) niemożliwe aby nie wprowadziły żadnego smaku jeśli jest mało wyczuwalny to należy dłużej poczekać lub zrobić to sposobem drugim. Pozdrawiamy Euro-Win