Kwasek cytrynowy 100 g
Opis
Kwasek cytrynowy
Do zastosowań spożywczych oraz chemicznych jako regulator kwasowości.
Nr oznaczenia według UE: E 330
Dodanie kwasku powoduje zmianę środowiska na "kwaśne " - obniżenie pH. Ma głównie zastosowanie przy sporządzaniu nastawów, win, miodów pitnych jak i też zacierów zbożowych gdzie odpowiednie pH jest gwarancją prawidłowej pracy drożdży, hydrolizy skrobi oraz ma wpływ na przebieg fermentacji
Zastosowanie:
- regulator kwasowości przy sporządzaniu nastawów winnych, cukrowych czy zbożowych,
- przeciwutleniaczem stosowanym w przemyśle spożywczym przy produkcji piwa, wina, soków oraz napojów wysokoprocentowych,
- może być też stosowany w domu jako odkamieniacz np. do czajników
waga: 100g
Produkt pakowany w woreczki strunowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.