Frukta żel dodatek do dżemów i konfitur
Opis
Dodatek zagęszczający do dżemów i konfitur.
Skraca proces zagęszczania owoców, zachowuje ich kolor i smak.
Skład: pektyna jabłkowa amidowana, cukier.
Masa netto: 20 g
Zalety- Produkt Polski
- 100% natralna z polskich jabłek
- bez konserwantów
- bez polepszaczy
- znakomicie żeluje
Sposób użycia:
Porcja na 1 kg owoców, 0,3-0,5 kg cukru i ok 100 ml wody.
1. Umyć owoce, wypestkować, większe rozdrobnić,
2.Frukta-Żel wymieszać z 2 łyżkami cukru, dodać wodę, całość wlać do gotujących się owoców intensywnie mieszając,
3.Wsypać pozostałą ilość cukru, gotować do całkowitego rozpuszczenia,
4.Aby zachować kolor i podkreślić smak konfitury dodać sok z cytryny lub pół łyżeczki kwasku cytrynowego i dokładnie wymieszać,
5.Gorącą konfiturą napełnić słoiki, zakręcić, postawić dnem do góry lub spasteryzować.
Cenna rada:
W przypadku wyrobu dżemu z brzoskwiń zalecamy dodanie regulatora kwasowości (lub kwasku cytrynowego), w celu poprawienia smaku i stopnia zżelowania.
Na 0,5 kg wydrylowanych brzoskwiń - 2 g regulatora kwasowości (lub kwasku cytrynowego).
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.