Coobra 48
Opis
Drożdże gorzelniane Coobra 48
To nowa mieszanka silnych i wyjątkowo szybkich drożdży - możliwa fermentacja nawet do 21%:
6kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 48h – do 14%
8kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 120h – do 19%
9kg cukru w nastawie - czas fermentacji około 7-10 dni – do 21% (Uwaga - zalecana glukoza zamiast cukru)
Instrukcja:
- rozpuścić cukier w 21l ciepłej wody.
- po ostudzeniu do około 25-30°C dodajemy zawartość torebki i dokładnie mieszamy ok 1 minutę.
- zalecane temperatura pracy do prawidłowej fermentacji to 20 - 30°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zatrzymanie pracy drożdży.
W razie potrzeby należy schładzać nastaw jeżeli będzie to konieczne.
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy - 141 g brutto
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.