CRYAROME 100g
SIHA-CRYAROME - Saccharomyces cerevisiae - drożdże do fermentacji niskotemperaturowej w celu zatrzymania w winie smaku i aromatu.
Dostępność: średnia ilość
Lalvin 71B - 100g
DROŻDŻE Lalvin 71B
Dedykowane głownie do win różowych - drożdże tworzą silny aromat, wino z neutralnych odmian nadaje trwały, owocowy aromat.
Dostępność: średnia ilość
CRYAROME 20g
SIHA-CRYAROME - Saccharomyces cerevisiae - drożdże do fermentacji niskotemperaturowej w celu zatrzymania w winie smaku i aromatu.
Dostępność: średnia ilość
Lalvin 71B - 20g
DROŻDŻE Lalvin 71B
Dedykowane głownie do win różowych - drożdże tworzą silny aromat, wino z neutralnych odmian nadaje trwały, owocowy aromat.
Dostępność: średnia ilość
SpiritFerm Aromatic Wine Complex
SpiritFerm Aromatic Wine Complex
- Na 25-50L wina!
- Bez uwadniania!
- Bez przygotowywania matki drożdżowej!
Dostępność: duża ilość
Drożdże do cydru 5g
CIDER - drożdże do cydru.
Aktywne drożdże winiarskie do Cydru - „Jabłecznika”
Zawartość: 5 g na około 15 do 20 litrów nastawu.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże do cydru półsłodkiego i słodkiego - 5 g
Drożdże do cydru półsłodkiego i słodkiego - 5 g
Porcja 5g drożdży na 15 - 20 l cydru.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże do podpiwku kwas porter 10g
Dedykowane drożdże górnej fermentacji do podpiwka, kwasu chlebowego, a także ciemnych piw "porterowych".
Dostępność: na wyczerpaniu
Drożdże Tokaj
Suche szlachetne drożdże winiarskie Gatunek - Tokaj Drożdże są z przeznaczeniem do win białych. Torebka zawiera 5 g drożdży co wystarcza na sporządzenie 5 - 30 L wina. Na odwrocie torebki znajdują się dokładne informacje o przygotowaniu drożdży. Do p...
Dostępność: brak towaru
Drożdże burgund
Dostępność: brak towaru
Drożdże sherry
Suche szlachetne drożdże winiarskie Gatunek -SHERRY Drożdże są z przeznaczeniem do win ciężkich. Torebka zawiera 5 g drożdży co wystarcza na sporządzenie 5 - 30 L wina. Na odwrocie torebki znajdują się dokładne informacje o przygotowaniu drożdży. Do ...
Dostępność: brak towaru
Drożdże malaga
Suche szlachetne drożdże winiarskie Gatunek - MALAGA 1 Drożdże są z przeznaczeniem do win białych i czerwonych. Torebka zawiera 5 g drożdży co wystarcza na sporządzenie 5 - 30 L wina. Na odwrocie torebki znajdują się dokładne informacje o przygotowan...
Dostępność: brak towaru
Bayanus G995 - 10g - Szwedzkie
Aktywne suche drożdże winiarskie BAYANUS G-995
Dostępność: duża ilość
Drożdże Coobra - do miodów pitnych
Drożdże aktywne COOBRA - do miodów pitnych
Francuskie drożdże aktywne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji miodów pitnych.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Coobra - restart
Drożdże Coobra Restart
Coobra Restart to specjalnie wyselekcjonowane rasy drożdży o podwyższonej tolerancji na alkohol, przeznaczone do restartu win jak i innych nastawów w których stwierdziliśmy zatrzymanie fermentacji.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże suszone ENOVINI
Dostępność: duża ilość
Drożdże suszone Enovini BAYA 7g
Są niezwykle uniwersalne - znakomicie nadają się do wyrobu win gronowych i owocowych, białych oraz różowych, jak również do win musujących. Sprawdzają się także przy wyrobie win kwiatowych i zbożowych.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże suszone FERMICRU VR5
Dostępność: duża ilość
Drożdże suszone FERMIVIN
Dostępność: duża ilość
Drożdże suszone FERMIVIN PDM
Dostępność: duża ilość
Drożdże uniwersalne
Suche szlachetne drożdże winiarskie Gatunek - UNIWERSALNE Drożdże są z przeznaczeniem do win wieloowocowych a także zacierów przeznaczoinych do destylacji. Torebka zawiera 5 g drożdży co wystarcza na sporządzenie 5 - 30 L wina. Na odwrocie torebki zn...
Dostępność: brak towaru
Drożdże Aroma White 500 g
Drożdże winne aktywne Aroma White - 500g
Aktywne drożdże winiarskie - do produkcji win białych i różowych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Drożdże CRYAROME 0,5 kg
SIHA-CRYAROME - Saccharomyces cerevisiae - drożdże do fermentacji niskotemperaturowej w celu zatrzymania w winie smaku i aromatu.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Enartis Red Fruit 500 g
Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit
Aktywne drożdże winiarskie - do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych
Dostępność: brak towaru
Drożdże Excellence DS - 20g
Excellence DS to nowy, specjalnie wyhodowany szczep drożdży, przeznaczony do produkcji win czerwonych. Jego zaletami są wysoka zdolność fermentacji i podtrzymywanie właściwości organoleptycznych wina, takich jak owocowość, świeżość, jedwabista struktura, mięsistość i miękkość w ustach.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence DS -100g
Excellence DS to nowy, specjalnie wyhodowany szczep drożdży, przeznaczony do produkcji win czerwonych. Jego zaletami są wysoka zdolność fermentacji i podtrzymywanie właściwości organoleptycznych wina, takich jak owocowość, świeżość, jedwabista struktura, mięsistość i miękkość w ustach.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence E2F - 100g (do win musujących)
Excellence E2F - drożdże do win musujących.
Szczep wybrany do produkcji win musujących metodą tradycyjną (wino bazowe i druga fermentacja alkoholowa) oraz do ponownego rozpoczęcia utwardzonych fermentacji. Niezwykłe zdolności fermentacyjne i czystość aromatyczna.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence E2F - 20g (do win musujących)
Excellence E2F - drożdże do win musujących.
Szczep wybrany do produkcji win musujących metodą tradycyjną (wino bazowe i druga fermentacja alkoholowa) oraz do ponownego rozpoczęcia utwardzonych fermentacji. Niezwykłe zdolności fermentacyjne i czystość aromatyczna.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence FTH - 100g
Drożdże Excellence FTH
Drożdże zostały specjalnie wyhodowane do produkcji aromatycznych białych win.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence FTH - 20g
Drożdże Excellence FTH
Drożdże zostały specjalnie wyhodowane do produkcji aromatycznych białych win.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence FW - 100g
Drożdże Excellence FW to specjalnie wyselekcjonowane drożdże do produkcji win białych i różowych na bazie owoców z winogron o średniej i dobrej dojrzałości.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence FW - 20g
Drożdże Excellence FW to specjalnie wyselekcjonowane drożdże do produkcji win białych i różowych na bazie owoców z winogron o średniej i dobrej dojrzałości.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence STR - 100g
Drożdże Excellence STR nadają się do produkcji win białych i różowych o silnym aromacie.
Drożdże charakteryzują się wysoką produkcją estrów aromatycznych. Zastosowanie Excellence STR tworzy aromatyczne wina z dominującymi nutami świeżych i owocowych, takie jak owoce tropikalne, banany, cytrusy.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence STR - 20g
Drożdże Excellence STR nadają się do produkcji win białych i różowych o silnym aromacie.
Drożdże charakteryzują się wysoką produkcją estrów aromatycznych. Zastosowanie Excellence STR tworzy aromatyczne wina z dominującymi nutami świeżych i owocowych, takie jak owoce tropikalne, banany, cytrusy.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence TXL - 100g
Drożdże Excellence TXL - do win białych i w odcieniu różu.
Szczep ten ma doskonałe zdolności fermentacyjne i wytwarza czysty i zrównoważony profil aromatyczny ze znaczną pełnią w ustach.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże Excellence TXL - 20g
Drożdże Excellence TXL - do win białych i w odcieniu różu.
Szczep ten ma doskonałe zdolności fermentacyjne i wytwarza czysty i zrównoważony profil aromatyczny ze znaczną pełnią w ustach.
Dostępność: średnia ilość
Drożdże JOHANNISBERG M/35 - do miodow pitnych.
Suche szlachetne drożdże winiarskie Gatunek - JOHANNISBERG M/35
Drożdże z przeznaczeniem do miodów pitnych.
Dostępność: brak towaru
Drożdże Lalvin 71B - 500g
DROŻDŻE Lalvin 71B
Dedykowane głownie do win różowych - drożdże tworzą silny aromat, wino z neutralnych odmian nadaje trwały, owocowy aromat.
Dostępność: na wyczerpaniu
Lalvin 1118 - 500 g
Lalvin EC 1118 - do win białych i czerwonych, miodów pitnych, tworzą wina w trudnych warunkach, niskiej temperatury, wysokiego poziomu cukru, niskiego pH i wysokiego alkoholu, polecane też do win musujących.
Dostępność: średnia ilość
Lalvin EC 1118 na 100g
Lalvin EC 1118 - do win białych i czerwonych, miodów pitnych, tworzą wina w trudnych warunkach, niskiej temperatury, wysokiego poziomu cukru, niskiego pH i wysokiego alkoholu, polecane też do win musujących.
Dostępność: średnia ilość
Lalvin EC 1118 na 20 g
Lalvin EC 1118 - do win białych i czerwonych, miodów pitnych, tworzą wina w trudnych warunkach, niskiej temperatury, wysokiego poziomu cukru, niskiego pH i wysokiego alkoholu, oraz win musujących.
Dostępność: średnia ilość
Lalvin V 1116 - 500g
Lalvin V 1116 są to specjalnie wyselekcjonowane, suche, aktywne drożdże do typowych fermentacji ale i do wznowienia zatrzymanych fermentacji oraz tzw "trudnych fermentacji".
Dostępność: na wyczerpaniu
Lalvin V 1116 na 15-35L
Lalvin V 1116 są to specjalnie wyselekcjonowane, suche, aktywne drożdże do typowych fermentacji ale i do wznowienia zatrzymanych fermentacji oraz tzw "trudnych fermentacji". Drożdże te to najbardziej znane i najpowszechniej stosowane suszone aktywne drożdże na świecie. Przeznaczone są do fermentacji win czerwonych i białych.
Dostępność: brak towaru
SIHA 10 - 500g
SIHA-Red Roman (Active Hefe-10)
Ten szczep drożdży jest odpowiedni do uzyskania win w typie śródziemnomorskim czy bordowskim. Zalecane odmiany: Cabernet Sauvignon, Lemberger, Syrah, Zinfandel, Dornfelder, St Laurent.
Dostępność: na wyczerpaniu
SIHA 10 - 100g
SIHA-Red Roman (Active Hefe-10)
Ten szczep drożdży jest odpowiedni do uzyskania win w typie śródziemnomorskim czy bordowskim.
Zalecane do odmian: Cabernet Sauvignon, Lemberger, Syrah, Zinfandel, Dornfelder, St Laurent.
Dostępność: średnia ilość
SIHA 10 - 20g
SIHA-Red Roman (Active Hefe-10)
Ten szczep drożdży jest odpowiedni do uzyskania win w typie śródziemnomorskim czy bordowskim.
Zalecane do odmian: Cabernet Sauvignon, Lemberger, Syrah, Zinfandel, Dornfelder, St Laurent.
Dostępność: średnia ilość
SIHA 8 - 100g
SIHA - Active Hefe 8
Są czystymi, suchymi drożdżami, które stosowane są do fermentacji w celu otrzymania czerwonych win gronowych. Drożdże tworzące aromat dzikich jagód, np. Jeżyn, malin, truskawek.
Dostępność: średnia ilość
SIHA 8 - 20 g
SIHA - Active Hefe 8
Są czystymi, suchymi drożdżami, które stosowane są do fermentacji w celu otrzymania czerwonych win gronowych. Drożdże tworzące aromat dzikich jagód, np. Jeżyn, malin, truskawek.
Dostępność: średnia ilość